Hornsyld Købmandsgård

Hornsyld Købmandsgård blev grundlagt i året 1887 af Søren Peter Laursen. Senere var der flere ejere.

I 1932 overtog K.F.K. forretningen som fallitbo og opfordrede Jørgen A. Jepsen, der er født i Tværsted, og på det tidspunkt arbejdede i Vedersø, til at flytte til Hornsyld for at få forretningen på ret køl igen.

J. Jepsen fik aktier i firmaet sammen med K.F.K. , og i 1953 kunne Jørgen Jepsen købe hele aktiekapitalen og blive selvstændig ejer af Hornsyld Købmandsgård.

Starten i 1932 var op ad bakke for den nyslåede købmand, og Jørgen Jepsen måtte om aftenen cykle rundt til kunder og få ordrer med hjem. Første dags omsætning var på 6 kr. og 32 ører
Siden har der været støt vind i sejlene. Man handlede med grovvarer, byggematerialer og energi.

Købmandsgården havde en meget fin placering, idet grovvarebygningerne lå langs med jernbanelegemet, og der kunne køres varer direkte ud i jernbanevognene. Til at trække vognene ind på et sidespor havde Købmandsgården en kraftig hest.

I de første mange år var kolonialvarer også en vigtig del af virksomheden, men butikken blev lukket i 1994.

HK
I dag er Købmandsgården opdelt i 3 selvstændige handelsselskaber med hovedsæde i Hornsyld: Agro, Trælast og Energi, spredt ud i landet på 25 lokaliteter, hvoraf de 18 er tankstationer og 3 er Farmland (butikker med artikler til hobbydyr).

Hornsyld Købmandsgård beskæftiger i dag 150 personer.