Hellebjerg Idrætsefterskole

Hellebjerg blev oprettet i 1958 som landets første idrætsefterskole.

Den 3. maj 1958 modtog skolen det første elevhold bestående af 11 piger. Skolen voksede hurtigt både hvad angik elever og bygninger. I sommeren 1964 blev det en fællesskole, og eleverne er fra da af blevet tilbudt et 8 måneders kursus.

Da Hellebjerg blev oprettet i 1958 havde KFUMs Idrætsforbund allerede benyttet området og dets, på det tidspunkt, sparsomme bygninger i adskillige år som kursus- og ledercenter. KFUMs Idrætsforbund står stadig bag skolen, det mærkes bl.a. i sommerferien, hvor forbundet afvikler leder-/trænerkurser på skolen.

Forstanderpar gennem tiderne:
Anne og Peder Møller 1958 – 1976
Inge og Harry Ankerdal 1976 – 1981
Signe og Oluf Rørbæk Madsen 1981 – 1989
Bente og Henning Christiansen 1989

Fra skolens hjemmside:

Fokusområder
Hellebjerg som en sundhedsfremmende skole – vi tænker på dig!
Hvis du er eller bliver elev på Hellebjerg, så er du ikke kun på en efterskole, men også på en idrætsefterskole. Du kommer til at dyrke rigtig meget idræt, du kommer til at være tæt sammen med mange andre unge mennesker og en del voksne, og du finder sikkert også ud af, at det ikke er ligegyldigt, hvad du spiser og drikker, når du er idrætsaktiv.

Viden om kost giver viden om velvære
Livsstil, fx mad- og motionsvaner, psykisk og socialt velvære er begreber, som du kommer til at forholde dig til på Hellebjerg. Du vil også komme til at arbejde med skadesforebyggende træning, og hvis du bliver skadet, vil du også få muligheder for at genoptræne, så du igen kan dyrke din idræt. Vi giver dig naturligvis ikke ”helbredelsesgaranti”, men vi giver dig nogle muligheder, bl.a. i vores nyrenoverede træningsrum. Desuden giver vi dig mulighed for at blive tilset af idrætslæger i Horsens og af vores egen fysioterapeut Charlotte.

Vores mål er ikke, at du skal udsættes for en masse forbud om, hvad du for eksempel ikke må spise. Men du vil blive udfordret – også på kostområdet, så du bedre bliver i stand til at træffe beslutninger om, hvad du vil spise og drikke. Du vil også blive klogere omkring vigtigheden af at holde sig i god form – også, når du måske om nogle år ikke er så fysisk aktiv, som du er nu.