Løsning Station
I 1868 kom jernbanen – den østjyske længdebane – til Stobberup.
Man skulle synes, det var et godt navn til en station, men da statsbanerne allerede havde stationer ved Stobberup i Nordjylland og Stobberup på Fyn – valgte man at kalde stationen Løsning.
Den første stationsbygning var i et plan, men i 1903 blev der bygget en ny og større – med bolig til stationsforstanderen på 1. sal.
Stationen bragte liv til byen. Den voksede med handel og industri – og skabte det nuværende Løsning.
I 1913 blev et godtog afsporet lige ved Løsning Station og skabte store problemer for togtrafikken. Heldigvis kom ingen mennesker noget til og ulykken blev et stort tilløbsstykke.
I 1924/25 blev der anlagt dobbeltspor og Løsning Station blev en af de store landstationer.
Det skyldes især Skærvefabrikken, der producerede grus og skærver til det omfattende jernbanenet, der bredte sig ud over landet, og transporten i jernbanevogne skabte travlhed på stationen.
Området fra banen – mod vest hen af Vestergade til kirken – hørte oprindeligt til Stobberup, der var sognets store landsby. I dag kender vi det som Løsning – og det på grund af navnet, som stationen fik i 1868.
Stationen blev nedlagt i 1974 og bygningen har været tæt på nedrivning flere gange. Den står endnu og huser bl.a. lokalarkivet for byer og landsbyer i den gamle Hedensted kommune.
Muligheden for at se videoen på mobiltelefon er afhængig af mobilselskabets dækning i området.