Kuranstalten
Teglværksejer P. Rousthøj, der var foregangsmand for både jernbanen og havnen døde i 1896.
Efter hans død fik hans enke Molly Julie Rousthøj foræret et stykke jord af godsejeren på Palsgård, og på sønnens initiativ blev der bygget et badehotel på stedet.
Det var kun til sommerbrug for der var ingen varme og kun få petroleumslamper.
Juelsminde Kuranstalt
Hotellet blev ingen succes og efter at have stået tomt en årrække blev det solgt til fysioterapeut J.A. Svendsen, som startede et kursted, Juelsminde Kuranstalt.
Medicinske bade
Kurene kunne være medicinske bade, f.eks. styrkende saltbade, afslappende fyrrenålsbade og hjertestyrkende kulsyrebade. Der var kulbuelys og lyskasser med varme infrarøde pærer, hvor hovedet stak op, for ikke at blive overophedet.
Der var varme pakninger, uldtæpper der blev vredet op i meget varmt vand, og kolde pakninger, hvor man efter en opvarmning af kroppen blev pakket ind i iskolde, våde lagner og derefter i mange lag uldtæpper. En rigtig afslappende behandling.
Massage
De erfarne massører var eksperter, om det var en lokal behandling eller en fuldkropsmassage, der kunne få selv den mest anspændte til at slappe af.
Kuren
Navnet Kuranstalten blev ændret til Kuren, som stedet allerede hed i folkemunde.
Flere hænder
I midten af 1940erne kom J. A. Svendsens datter og svigersøn, Hilde og Christian Bunken, begge fysioterapeuter, til for at hjælpe.
J.A. Svendsens søn og svigerdatter, Carl og Ruth Svendsen kom nogle år senere fra Køge, hvor de drev fysioterapiklinik.
I 1976 startede 3. generation af fysioterapeuter arbejdet på Kuren og i klinikken – Hilde og Christian Bunkens 2 døtre, som også var uddannede fysioterapeuter, Inge Bunken Aalstrup og Kirsten Præstiin.
Kuren solgt
Kuren blev i 1992 solgt til Juelsminde kommune og i 1996 bygget om til lejligheder.
Klinik for Fysioterapi blev bygget på Odelsgade 66 og fra oktober 2013 blev ejerskabet overdraget til de to fysioterapeuter Torben B. Hansen og Martin Dahl Nielsen.
Fortælling især fra: www.juelsmindefys.dk