Hedenstedvej 26 – Barber salon, slagteri udsalg og apoteker udsalg

Huset blev bygget i 1922 og købes i samme år af barber Christian Thomsen, der indretter salon i huset.

År ca. 1925 - Barber salon til venstre og Slagteriudsalg til højre for døren
År ca. 1925 – Barber salon til venstre og Slagteriudsalg til højre for døren
Han sælger huset til Valdemar Julius Pedersen i 1928 og salonen bliver udlejet til barber og herrefrisør Knud Sørensen.

Knud og hans hustru Astrid, der er damefrisør, bor til leje hos skræddermester Niels Damkjær i Hedenstedvej 28. I 1942 køber de Hedenstedvej 13 og indretter dame- og herresalon der.

Julius og hans kone Johanne bor fast i huset. Julius var teglværksarbejder og meget anerkendt for sit arbejde som hestekusk foran tipvognene fra lergraven til teglværket og fra Teglværket til Stationen. Det siges, at han var den eneste, på teglværket, der kunne få en hest til at trække en fyldt jernbanevogn op på stationen. Så når der havde været et sammenstød mellem N.P Beck og Julius var gået hjem, måtte N.P Beck besøge Julius for at bede om godt vejr.

Johanne og Julius Pedersen med deres yngste datter Marna og barnebarnet Jeppe.
Fra Julius’ 80 års fødselsdag den 5/6-1975.
Julius og Johanne var meget respekteret i Stenderup. 7 børn (Hilda, Inga, Marne, Preben, Erik, Sonja & Per) voksede op i deres hjem og der skulle mad på bordet. Derfor avlede de selv kaniner og mange grøntsager i Stenderup Gadekær, hvor de havde et stykke jord.

Byens børn kunne godt lide at komme i hjemmet, for de følte sig velkommen og de kunne godt lide at se på kaninerne og så var der et havehus de kunne være i.

Efter Knud og Astrid flytter deres salon, er der apotekerudsalg i huset, fra Hornsyld Apotek, drevet af Fru Petersen. Apotekerudsalget overgik senere til brugsforeningen.

Julius Petersen boede i huset indtil sin død 1978.