Videoprojekt – godt begyndt…

Nogle gode råd lånt fra hjemmesiden http://edtechteacher.org

Afhængig af, hvor omfattende et videoprojekt man vil lave, kan man overveje punkterne nedenfor, så man sikrer at produktet er gennemtænkt og med relevant form og indhold.

1. Skitse: Man bør starte med at skitsere, hvad man ønsker at fortælle og hvad man vil vise vise, og hvad der er de vigtigste punkter.

2. Manuskript: Uanset om der er tale om spillefilm, billedserie med tale eller billedserie med tekst til, så er det godt at vide, hvad man vil sige inden man går i gang. Det hjælper også med til at begrænse indspilnings- og redigeringstiden.

3. Storyboard: Videoprojekter kan hurtigt blive komplekse. Ved at lave et storyboard inden man optager, får man en bedre planlægning af optagelserne og en huskeseddel til hvad man skal bruge.

4. Filme: Det er vigtigt at have gode optagelser (råfilm), så sørg for at skabe de bedste betingelser for dette og undgå forstyrrelser under optagelserne.

5. Redigering: Sørg for at definere forventninger og deadlines, så processen ikke trækker ud. Programmerne Apple i-Movie og Microsoft Movie Maker gør det nemt at tilføje lydspor, tale, special effects, billedtekster og titler.

6. Offentliggørelse: Man kan ganske enkelt tilslutte kamera eller den bærbare til en projektor, men med f.eks. hjemmesider eller YouTube kan man nå et større publikum. Før man offentliggør videoen, så må man sikre sig, at det der vises er acceptabelt, f.eks. i forhold til skolernes politik på området, evt. copyright på billeder osv.